Surorile Musulmane Forumul Femeilor Convertite la Islam
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Subiecte similare
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» salam alikum
Despre Tunisia EmptyMar Aug 30, 2011 3:39 pm Scris de yasemin

» Al Salamu` Alaykum w Rahmatullah w Baraktuhu !
Despre Tunisia EmptyMar Aug 30, 2011 2:17 pm Scris de yasemin

» Ce este Hijabul ?
Despre Tunisia EmptyJoi Aug 25, 2011 10:31 am Scris de Nana

» Bine ati venit pe Forumul Femeilor !
Despre Tunisia EmptyJoi Aug 25, 2011 10:24 am Scris de Nana

» Moscheile din Romania
Despre Tunisia EmptyDum Iul 03, 2011 6:43 pm Scris de Vizitator

» Salam Aleykum
Despre Tunisia EmptyDum Iul 03, 2011 6:19 pm Scris de Vizitator

» Salam Aleykum
Despre Tunisia EmptyDum Iul 03, 2011 3:49 pm Scris de NAYLA

» Nora si Soacra
Despre Tunisia EmptyLun Mai 30, 2011 9:06 pm Scris de Admin

» Educatia copiilor in Islam
Despre Tunisia EmptyLun Mai 30, 2011 8:25 pm Scris de Selma

Martie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar

Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Admin
Despre Tunisia I_vote_lcapDespre Tunisia I_voting_barDespre Tunisia I_vote_rcap 
Selma
Despre Tunisia I_vote_lcapDespre Tunisia I_voting_barDespre Tunisia I_vote_rcap 
Aliye Alexia
Despre Tunisia I_vote_lcapDespre Tunisia I_voting_barDespre Tunisia I_vote_rcap 
NAYLA
Despre Tunisia I_vote_lcapDespre Tunisia I_voting_barDespre Tunisia I_vote_rcap 
yasemin
Despre Tunisia I_vote_lcapDespre Tunisia I_voting_barDespre Tunisia I_vote_rcap 

Bookmarking social

Bookmarking social reddit      

Pastrati adresa Descopera Islamul pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Surorile Musulmane Forumul Femeilor Convertite la Islam pe site-ul dvs. de bookmarking social

Cine este conectat?
În total sunt 2 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 2 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]


Recordul de utilizatori conectați a fost de 10, Dum Apr 19, 2020 12:53 pm
islamic clock
calendar islamic

Despre Tunisia

In jos

Despre Tunisia Empty Despre Tunisia

Mesaj  Admin Sam Mai 07, 2011 7:11 am

Incearca sa-ti imaginezi o destinatie perfecta! Toate motivele la care te-ai putea gandi la intalnesti in Tunisia. Soare tot timpul anului. Vacante vara si iarna. Plaja pe mai mult de 1000 km de coasta. Hoteluri si piscine – adevarate capodopere de arta. Vestigii arheologice impresionante. Naturalete. Mancare excelenta. Piete bogate. Si nu in ultimul rand, Tunis este la doar 3 ore de zbor de Bucuresti.
O farama de istorie. Aparte de regiunea in care este asezata, Tunisia si oamenii ei desfid regulile. Tara a fost inca din cele mai vechi timpuri locul de intalnire al Orientului cu civilizatia Mediteraneana si subiectul unor perioade clare de intruziune europeana. Chiar si numai culoarea pielii, a ochilor sau a parului sunt martore ale faptului ca armatele cuceritoare au lasat in urma nu doar distrugere.

Timp de 3000 de ani, Tunisia a fost martora a trecerii fenicienilor, romanilor, vandalilor, bizantinilor, arabilor, spaniolilor, turcilor sau in final, francezilor. Au venit ca fugari sau aventurieri, sa cucereasca sau sa pretinda, razboinici sau misionari, comercianti sau agricultori, fiecare lasand o parte din povestea lor in piatra sau mozaic, pe dealurile Cartaginei sau la marginea Saharei. Mostenirea pe care au lasat-o Tunisiei moderne este o concentrare de situri istorice mai bogata ca oriunde altundeva in Africa. Numele locurilor au origini arabe, berbere, latine sau punice, insa protectoratul francez dintre 1881 si 1956 a dus la deformarea multora dintre acestea.

Geografie. Tunisia este cea mai nordica tara a Africii si in acelasi timp cea mai mica din grupul tarilor situate de-a lungul muntilor Atlas. Marginile estice sunt scaldate de Mediterana, la vest se invecineaza cu Algeria, nordul este muntos, iar treimea sudica este dominata de Sahara. Distanta medie intre granita vestica si cea estica este putin peste 200 km, suprafata totala fiind comparabila cu cea a Marii Britanii fara Scotia.

Relieful este variat si spectaculos. In nord, coastele Mediteranei se pierd rapid in interiorul lantului muntos care incepe la vest cu padurile de pluta de la Ain Draham si se termina cu lacurile gemene de la Bizerta si Ichkeul.

Centrul Tunisiei este predominant stepa, bogat in ruine romane si marginit la vest de Jebel Chambi, cel mai inalt varf muntos al Tunisiei (1520 m). Mergand spre est, intalnesti plantatii nesfarsite de maslini. Un lant de dealuri aride din Metlaoui pana la Maknassy fac un ultim front in fata desertului. In est intalnesti si un manunchi de insule aruncate la intamplare, dintre care cea mai cunoscuta turistic este Jerba.

Sahara tunisiana incepe cu choturi - lacuri sarate pe jumatate secate, care sunt adevarate spectacole in timpul verii. Amestecul de sare si nisip continua pe uscat multi kilometri, formand o crusta tare care ofera niste reflexii ireale in lumina soarelui. Imediat in apropierea choturilor incep oazele, imaginea exotica a palmierilor, a camilelor si a izvoarelor de apa neavand deloc nevoie de exagerari in recomandarile ghidurilor turistice.

Clima. In timp ce nordul este influentat de apropierea de Marea Mediterana, iar sudul de soarele fierbinte al Saharei, majoritatea statiunilor, atat cele din nord cat si cele din sud, respira aerul proaspat al brizelor marii, care fac verile placute, iar iernile agreabile pentru orice activitate outdoor. Mai si Iunie sunt cele mai placute luni: desi florile infloresc tot timpul anului, in aceste luni culorile si abundenta lor sunt incantatoare. Iulie si August sunt cele mai recomandate pentru bronzat, in timp ce inceputul toamnei te surprinde cu aerul si apa la fel de limpede si calda ca primavara. Din Noiembrie si pana in Aprilie vremea este foarte schimbatoare: poti incepe ziua tremurand, desi este foarte frumos afara, iar dupa amiaza sa sa o petreci sub o ploaie fierbinte.

Oamenii si istoria lor. Cu putin sub 9 milioane de locuitori, Tunisia are o populatie extrem de tanara, jumatate din locuitori avand sub 20 de ani. Desi galagiosi, impertinenti si pretutindeni, copiii tunisieni sunt incantatori. In zonele satelor, in mod special, amestecul raselor a dat nastere, surprinzator, unor figuri simpatice, minti agere si personalitati atractive.

Primele populatii tunisiene au fost berberii despre care nu se cunosc prea multe lucruri. Putinele marturii care exista indica un popor cu statura inalta si supla, pielea maronie si parul negru, care s-a inrudit atat cu populatia neagra a Saharei, cat si cu misteriosii imigranti din nord care aveau ochi albastri si parul blond. Urmasii lor s-au intitulat Imazighen (nobili), insa romanii i-au numit Barbari (necivilizati), nume care le-a ramas foarte multa vreme, pe nedrept.

Majoritatea tunisienilor de astazi sunt musulmani, dar nu fundamentalisti. Un peisaj aparte in lumea araba, Tunisia are comunitati de evrei care se bucura de liniste. Tunisienii sunt din cale afara de prietenosi si ospitalieri, dand o buna lectie de viata pentru cultura occidentala. In orase intalnesti oameni care traiesc si se imbraca modern, desi sunt inca populare porturile traditionale viu colorate. Imbracamintea femeilor nu are legatura cu religia, asa cum multi ar fi tentati sa creada. Iar daca pana acum cateva decenii casatoriile erau aranjate de parintii viitorului mire, astazi femeile au aceleasi drepturi ca si barbatii.
4 motive pentru care sa alegi Tunisia in locul altei destinatii

Exotism. Daca esti la prima calatorie in Tunsia, vei ramane cu siguranta fascinat. Inca inainte de a pune piciorul pe pamant tunisian, esti impresionat de albastrul aprins al Mediteranei, al usilor si ferestrelor de la case. Aceasta tara a culorilor si contrastelor, a parfumurilor si aromelor, te invita sa te bucuri de o frumusete naturala. Pe masura ce incepi sa faci cunostinta cu locurile, vei remarca cu siguranta tonurile vii in imbracaminte, urmele peste tot prezente ale civilizatiilor antice, statiunile luxoase ascunse de livezi de portocali, plajele cu nisipuri fine, apele cristaline ale marii, Sahara care tenteaza cu Safari, palmieri sau camile. Ca un cadou special, iti este dat sa admiri o padure in desert la Ramada, lacul sarat pe jumatate secat sau fabulosul rasarit de soare de la Chott El Jerid.

Preturi. Desi pare greu de crezut, preturile sunt mai mici comparativ cu destinatiile obisnuite ca Cipru, Malta sau Egipt. Singurul lucru care poate face o vacanta mai scumpa este biletul de avion. Lucru perfect justificat datorita distantei mai mari. Un sejur de 8 zile la un hotel de 3* poate costa mai putin de 300 euro, pret care include transportul cu avionul, cazarea, micul dejun si cina, in timp ce daca optezi pentru 5*, pretul poate fi 600 euro. Un pranz intr-un restaurant tunisian costa 4-5 euro, iar intr-un hotel de 5*, pranzul nu depaseste 10 euro. Pentru a fi sigur ca gasesti cel mai bun pret, este recomandat sa apelezi la o agentie specializata pe Tunisia.

Istorie. Pentru un turist sofisticat, Tunisia ofera mult mai multe atractii decat orice destinatie consacrata. Tunisia, si in mod special partea nordica a tarii, detine o colectie de situri antice impresionante. De la inaltimea imperiului lor, romanii au intemeiat mai mult de 200 de orase in Tunisia, fiind prima colonie la sud de Mediterana. Mostenirea acestei civilizatii numara in present peste 26.000 de situri arheologice, multe inca asteptand sa fie excavate. Cu totul remarcabil este gradul uluitor de conservare care ofera o privire rara in lumea si civilizatia de care se bucurau anticele colonii romane.

Ospitalitate. Cireasa pe tort pentru turistii care aleg aceasta destinatie exotica pentru vacanta este prietenia calda si sincera a tunisienilor. O traiesti chiar si in cele mai departate sate, unde, daca se intampla sa treci in timpul unuia din numeroasele festivaluri, vei fi bine primit, sfarsind prin a te alatura dansului lor sau band o ceasca de ceai impreuna cu localnicii. Oamenii sunt cea mai de pret valoare a Tunisiei. Sunt veseli. Sunt incantatori. Un amestec uimitor de culturi in care ospitalitatea este un rafinament.

5 locuri pe care trebuie sa le vezi in in Tunisia

Sahara: Oaze, asezari berbere, munti arizi sau dune gigant – desertul ofera aventura si magie, toate fara a fi nevoit sa renunti la confort. Ai optiunea unui hotel luxos si o masina dotata cu aer conditionat. De fapt nici o vacanta in Tunisia nu este completa fara Sahara. Incearca un safari de trei zile cu jeep-ul printre dunele imprevizibile ale Saharei si iti va pune cu siguranta adrenalina in miscare. Numai sa nu o faci niciodata singur. Sau pur si simplu, incearca ceva mai linistit, cum ar fi calaritul unei camile.

Cartagina: Nici-un loc din Tunisia nu are o rezonanta mai puternica decat Cartagina. Situat in suburbiile capitalei Tunis, vechiul oras fenician si apoi roman isi dezvaluie si astazi o parte din istoria lui tulburatoare – o poveste a succesului si a decaderii, a distrugerii si a reconstructiei. Considerate pana nu de mult pierdute pentru totdeauna, vestigiile vechii civilizatii pre-romane au fost aduse la suprafata prin eforturile UNESCO. Muzeul National din Cartagina detine o colectie impresionnta de vase, statuete sau inscrisuri punice. Alaturi, recent resturata, se ridica impunatoarea Catedrals St. Louis, ridicata pe locul unde in 1270 murea Ludovic IX in timpul unei cruciade. Insa edificiul cel mai bine pastrat ramane Teatrul Roman, care desi restaurat in cea mai mare parte, este greu de crezut ca poarta mostenirea unui trecut atat de indepartat.

Dougga si Bulla Regia: Cele doua localitati evidentiaza, diferit, o civilizatie avansata pe care lumea contemporana cu greu si-o poate inchipui pentru acea vreme. Dougga, un oras roman extrem de bine pastrat, este tot ce ai putea visa cand te gandesti la un sit antic. Templele grandioase si teatrele, forumul si pietele sunt asezate impunator pe o margine a muntelui, in timp ce capitoliul este unul dintre cele mai frumoase construite vreodata de romani.

La prima vedere, Bulla Regia dezamageste, oferind o proveliste complet diferita de Dougga. Apropiindu-te de ruine, devii dintr-odata constient de confortul de care se bucurau cei aproximativ 20.000 de locuitori ai cetatii. Pentru a suporta mai bine temperaturile ridicate ale verii, romanii aveau un apartament de vara situat la subsol, dotat cu aer conditionat, lumina naturala, dus, toaleta si canalizare.

Tabarka: Padurile de pluta din Tabarka sunt o priveliste rara cu care doar cinci tari in lume se pot mandri. O zona muntoasa care abunda de viata si se pierde usor in mare, unde plajele cu nisip fin se intalnesc cu stanci sculptate de apa. Yachting, golf, scufundari, pescuit sau pur si simplu un sanatos stat la plaja sunt o parte din lucrurile care ti le ofera noua statiune Montazah-Tabarka. Insa Tabarka este renumita pentru festivalurile anuale de jazz si fotografie subacvatica precum si pentru pecuitul in zona coralilor.


El Jem: Putin stiu, dar colosseumul din Roma nu este unic. La El Jem poti admira o varianta mult mai completa si mai bine pastrata, a carui data de nastere este undeva la anul 200. Candva scena unor jocuri crude si sangeroase in care primii crestini erau aruncati la fiare, astazi este locul de desfasurare al unuia dintre cele mai renumite festivaluri internationale de muzica clasica.

Top 4 cele mai bune statiuni

Yasmine Hammamet: Yasmine Hammamet este cea mai noua statiune tunisiana si prima in topul recomandarilor noastre. Situata la doar o ora de aeroportul din Tunis si doar 6 minute de Hammamet, iti ofera peste 45 de hoteluri de top, cele mai bune restaurante, gradini si strazi largi cu palmieri. Ceva mirific, specific peninsulei Cap Bon sunt gradinile imense de iasomie, trandafiri si portocali. O statiune completa, mergand de la sporturi de apa, calarit sau golf pana la tratament cu ape minerale. Cel mai renumit restaurant ramane Chez Achour, insa pentru o bucatarie araba veritabila, nu poti sa nu incerci La Brise si La Republique.

Port El Kantaoui: O statiune cu un farmec si un lux aparte, un complex construit in jurul unui port modern care adaposteste peste 300 de yahturi. Hotelurile se intind de-a lungul unei strazi pavate cu piatra, care reproduce perfect atmosfera Evului Mediu. O strada in timpul zilei plina de amatori de suveniruri care seara se muta in barurile si cafenelele din zona portului. Mancarea este excelenta, iar restaurante sofisticate ca La Daurade si Les Emirs au in meniu specialitati traditionale. Desi aici gasesti cele mai mari preturi din intreaga Tunisie, ele sunt mai degraba modeste pentru un european.

Sousse: Statiunea favorita a localnicilor, un loc unde intalnesti cei mai prietenosi oameni, probabil cel mai frumos oras vechi (medina) din Tunisia si un shopping center foarte larg. Preturile sunt extrem de rezonabile, iar oferta in domeniul culinar este vasta.

Monastir: Un vechi fort arab care incanta cu zidurile si turnul lui vechi, Monastir este astazi un oras-port pe ale carui strazi se intind hoteluri extravagante, adevarate bijuterii arhitectonice. O statiune care abunda in cafenele, restaurante, pizzerii sau baruri si care in plus se bucura de renumele celor mai limpezi ape din intreaga Tunisie. Pentru cei care doresc sa incerce specialitatile culinare locale, Le Grill si Le Chandelier sunt doua optiuni sigure.

Top 4 cele mai bune lanturi hoteliere

El Mouradi
Vinci
Iberostar
Marhaba Hotels

Tunisia este o tara spectaculoasa, putin cunoscuta pentru romani, o tara a contrastelor, in care vechiul si noul se imbina si se alatura in cea mai fireasca armonie, precum culorile unui covor tunisian tesut de mana. Daca esti la prima incercare de a vizita aceasta tara fabuloasa, apeleaza la o agentie specializata pentru aceasta destinatie. Intotdeauna vei gasi cele mai bun oferte si, foarte important, poti conta pe experienta lor incontestabila. Pentru mai multe informatii, viziteaza www.tunisiana.ro.

Conditii de intrare în tara: cetatenii români nu au nevoie de viza turistica; pentru intrarea în tara este obligatorie prezenatrea pasaportului valabil cel putin 6 luni din momentul intrarii în tara.

Limba oficiala: araba si franceza. În punctele de atractie turistica si la hoteluri se vorbeste engleza/germana.

Moneda nationala: dinarul Tunisian (DT),1 Dinar = 1.000 Millimi. Pe teritoriul tarii se pot schimba fara restrictii valutele convertibile dar sunt acceptate si cecurile de calatorie respectiv cartile de credit. Introducerea sau scoaterea din tara a Dinarului tunisian este strict interzis, preschimbarea în valuta convertibila la iesirea din tara se poate face pâna la max. 30% din suma preschimbata la intrarea în tara (cu conditia pastrarii documntelor de schimb) - si numai la bancile de pe teritoriul aeroportului.

Curent electric: 220 V, conform normelor europene. Sanatate: vaccinarea nu este necesara. Femeile gravide peste 6 luni, au nevoie de documente medicale în original. Apa de la robinet nu este potabila! Se poate achizitiona apa îmbuteliata la pret acceptabil. Va recomandam sa aveti la dumneavoastra o trusa medicala continând urmatoarele: medicamente pentru stomac, febra, raceala.

Programul magazinelor: luni - vineri între orele 8-12 si 16-20. Duminica majoritatea magazinelor sunt închise. Soukh-urile (pietele traditionale) si medinele sunt deschise pâna seara târziu.

Îmbracaminte: se recomanda îmbracaminte usoara, din bumbac/in, pantofi comozi, palarie de soare, ochelari de soare, iar pentru serile racoroase îmbracaminte mai calduroasa. La vizitarea moscheelor, datorita obiceiurilor islamice stricte, este interzisa purtarea de sorturi, fuste scurte sau rochii decoltate.

Bacsis: este parte a vietii de zi cu zi si este considerata obligatorie. La planificarea financiara a excursiei sa nu uitati si acest aspect.

Mâncare/bautura: la restaurantele din hoteluri, alaturi de specialitati locale se gasesc si preparate europene. Printre specialitati întâlnim: carne de vita, carne de miel sau peste cu garnitura de cus-cus si legume, bricul (perinute din foetaj cu carne) preparat din peste ton, oua, carne tocata si legume. În bucataria trditionala predomina pestele si fructele de mare. Produsele de patiserie sunt foarte dulci, majoritatea preparate pe baza de miere, alune, curmale sau martipan. Apa de la robinet nu este potabila. Cele mai apreciate bauturi locale sunt: diversele sortimente de vin, lichiorul de curmale, berea tunisiana.

Cumparaturi: prin târguiala traditionala, care este parte integrata a cumparaturilor, se pot achizitiona la preturi avantajoase: covoare, blanuri, produse de piele, condimente, ceramica, obiecte din cupru/argint.


Despre Tunisia 400_F_2754248_btuZj12ZMAeKc90ujBv5kOCVfS7mR5
Admin
Admin
Administrator
Administrator

Mesaje : 406
Puncte : 5960
Reputatie : 2
Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : Bucuresti, Romania

https://surorilemusulmane.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum