Subiecte similare
Căutare
Ultimele subiecte
Subiectele cele mai active
Bookmarking social
Pastrati adresa Descopera Islamul pe site-ul dvs. de bookmarking social
Pastrati adresa Surorile Musulmane Forumul Femeilor Convertite la Islam pe site-ul dvs. de bookmarking social
Cine este conectat?
În total sunt 1 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 1 Vizitator Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 10, Dum Apr 19, 2020 12:53 pm
islamic clock
calendar islamic
Cous Cous Tunisian
Cous Cous Tunisian
Cous Cous la aburi, felul de mancare cel mai des intalnit in Tunisia, traditional tunisian, nici unei familii tunisiene nu-i lipseste din casa cous cous, sunt familii care mananca zilnic, mai ales in Ramadhan toate familiile au Cous Cous la masa.
1 kg de Cous Cous ( In Romania gasim in magazin sub numele de Cus Cus)
Piept de pui taiat maruntel sau ciocanele de pui, sau carne de vita, fierte.
2 linguri de bulion
3 morcovi intregi sau taiati in jumatate
2 cartofi taiati in jumatate sau cubulete
2-3 rosii taiate
2 dovlecei sau taiati in jumatate
2 cepe taiate in jumate, sau in mai multe sferturi
Jumatate lingurita de harissa ( pasta, sau condiment de ardei iute rosu)
3-4 ardei verzi intregi
1 catel de usturoi taiat
putina sare si piper 1 varf de cutit
Se pune intr-o oala cu apa jumate sau trei sferturi sa fiarba, iar deasupra pe gura oalei (in loc de capac) in care fierbe apa se pune intr-un vas (din metal) gaurit pe fund, legumele taiate, se agauga un sfert de lingura de ulei, un varf de cutit de piper ( foarte putin), un varf de cutit de sare, Jumatate de lingurita de pasta de ardei rosu sau condimentul de ardei rosu, se pune si cous cous-ul stropit cu putin apa, se pune un capacmdeasupra vasului cu legumele si cous cous-ul. se lasa aburind si se amesteca pana cand cous cous-ul se umfla si se face moale, la urma, deasupra se adauga carnea (fiarta), si verdeata pe deasupra ( de preferat patrunjel) taiat.
Cous cous-ul se decoreaza cu legumele si verdeata pe deasupra.
1 kg de Cous Cous ( In Romania gasim in magazin sub numele de Cus Cus)
Piept de pui taiat maruntel sau ciocanele de pui, sau carne de vita, fierte.
2 linguri de bulion
3 morcovi intregi sau taiati in jumatate
2 cartofi taiati in jumatate sau cubulete
2-3 rosii taiate
2 dovlecei sau taiati in jumatate
2 cepe taiate in jumate, sau in mai multe sferturi
Jumatate lingurita de harissa ( pasta, sau condiment de ardei iute rosu)
3-4 ardei verzi intregi
1 catel de usturoi taiat
putina sare si piper 1 varf de cutit
Se pune intr-o oala cu apa jumate sau trei sferturi sa fiarba, iar deasupra pe gura oalei (in loc de capac) in care fierbe apa se pune intr-un vas (din metal) gaurit pe fund, legumele taiate, se agauga un sfert de lingura de ulei, un varf de cutit de piper ( foarte putin), un varf de cutit de sare, Jumatate de lingurita de pasta de ardei rosu sau condimentul de ardei rosu, se pune si cous cous-ul stropit cu putin apa, se pune un capacmdeasupra vasului cu legumele si cous cous-ul. se lasa aburind si se amesteca pana cand cous cous-ul se umfla si se face moale, la urma, deasupra se adauga carnea (fiarta), si verdeata pe deasupra ( de preferat patrunjel) taiat.
Cous cous-ul se decoreaza cu legumele si verdeata pe deasupra.
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mar Aug 30, 2011 3:39 pm Scris de yasemin
» Al Salamu` Alaykum w Rahmatullah w Baraktuhu !
Mar Aug 30, 2011 2:17 pm Scris de yasemin
» Ce este Hijabul ?
Joi Aug 25, 2011 10:31 am Scris de Nana
» Bine ati venit pe Forumul Femeilor !
Joi Aug 25, 2011 10:24 am Scris de Nana
» Moscheile din Romania
Dum Iul 03, 2011 6:43 pm Scris de Vizitator
» Salam Aleykum
Dum Iul 03, 2011 6:19 pm Scris de Vizitator
» Salam Aleykum
Dum Iul 03, 2011 3:49 pm Scris de NAYLA
» Nora si Soacra
Lun Mai 30, 2011 9:06 pm Scris de Admin
» Educatia copiilor in Islam
Lun Mai 30, 2011 8:25 pm Scris de Selma