Surorile Musulmane Forumul Femeilor Convertite la Islam
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» salam alikum
Beneficii pentru a manca orez EmptyMar Aug 30, 2011 3:39 pm Scris de yasemin

» Al Salamu` Alaykum w Rahmatullah w Baraktuhu !
Beneficii pentru a manca orez EmptyMar Aug 30, 2011 2:17 pm Scris de yasemin

» Ce este Hijabul ?
Beneficii pentru a manca orez EmptyJoi Aug 25, 2011 10:31 am Scris de Nana

» Bine ati venit pe Forumul Femeilor !
Beneficii pentru a manca orez EmptyJoi Aug 25, 2011 10:24 am Scris de Nana

» Moscheile din Romania
Beneficii pentru a manca orez EmptyDum Iul 03, 2011 6:43 pm Scris de Vizitator

» Salam Aleykum
Beneficii pentru a manca orez EmptyDum Iul 03, 2011 6:19 pm Scris de Vizitator

» Salam Aleykum
Beneficii pentru a manca orez EmptyDum Iul 03, 2011 3:49 pm Scris de NAYLA

» Nora si Soacra
Beneficii pentru a manca orez EmptyLun Mai 30, 2011 9:06 pm Scris de Admin

» Educatia copiilor in Islam
Beneficii pentru a manca orez EmptyLun Mai 30, 2011 8:25 pm Scris de Selma

Mai 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Calendar Calendar

Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Admin
Beneficii pentru a manca orez I_vote_lcapBeneficii pentru a manca orez I_voting_barBeneficii pentru a manca orez I_vote_rcap 
Selma
Beneficii pentru a manca orez I_vote_lcapBeneficii pentru a manca orez I_voting_barBeneficii pentru a manca orez I_vote_rcap 
Aliye Alexia
Beneficii pentru a manca orez I_vote_lcapBeneficii pentru a manca orez I_voting_barBeneficii pentru a manca orez I_vote_rcap 
NAYLA
Beneficii pentru a manca orez I_vote_lcapBeneficii pentru a manca orez I_voting_barBeneficii pentru a manca orez I_vote_rcap 
yasemin
Beneficii pentru a manca orez I_vote_lcapBeneficii pentru a manca orez I_voting_barBeneficii pentru a manca orez I_vote_rcap 

Bookmarking social

Bookmarking social reddit      

Pastrati adresa Descopera Islamul pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Surorile Musulmane Forumul Femeilor Convertite la Islam pe site-ul dvs. de bookmarking social

Cine este conectat?
În total sunt 1 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 1 Vizitator

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]


Recordul de utilizatori conectați a fost de 10, Dum Apr 19, 2020 12:53 pm
islamic clock
calendar islamic

Beneficii pentru a manca orez

In jos

Beneficii pentru a manca orez Empty Beneficii pentru a manca orez

Mesaj  Admin Vin Mai 06, 2011 6:03 am

Este un aliment de bază pentru aproape jumătate din populaţia globului, furnizează energie organismului, stimulează activitatea cerebrală şi creşte speranţa de viaţă.

Se digera usor si este eficient în curele de slăbire pentru că arde glucidele.

Din punct de vedere nutriţional, cel mai bun soi de orez este cel brun. 100 g de orez brun ne furnizează 99 mg de potasiu, 43 mg de magneziu, 120 mg de fosfor şi 0,14 mg de vitamina B1.

În schimb, aceeaşi cantitate de orez alb ne oferă 54 mg de potasiu, 11 mg de magneziu, 43 mg de fosfor, iar vitamina B1 dispare prin procesare. Orezul este indicat în dieta celor care au stomacul iritat, pentru că acesta se digeră şi se asimilează repede.

Fiert, reduce tensiunea arterială

Orezul fiert simplu este un leac popular universal pentru diaree, la fel ca şi apa în care a fiert. Orezul fiert, amestecat cu mere pasate, este recomandat de medicii europeni ca ajutor pentru scăderea tensiunii arteriale.

De asemenea, apa de orez din soiul brun poate fi consumată de două ori pe zi, la micul dejun şi la prânz, de persoanele care suferă de enterocolită cronică.

Cercetările efectuate de un grup de specialişti irlandezi au demonstrat că un consum moderat de orez la mesele principale contribuie la detoxifierea ficatului care absoarbe toxinele. Preparat cu legume, verdeţuri sau sub formă de garnitură la friptura de pasăre, orezul este un aliment benefic pentru persoanele anemice, lipsite de energie.

Tonic pentru funcţia cerebrală

Fosforul conţinut în bobul de orez are un efect benefic asupra sistemului nervos central. Nutriţioniştii recomandă consumul primei porţii de orez (de preferinţă brun) la micul dejun, motivând că acesta conţine substanţe care stimulează activitatea creierului.

Benefic la orice vârstă

Orezul are proprietăţi benefice pentru problemele specifice fiecărei vârste, susţin specialiştii. Spre exemplu, consumul regulat de orez îi ajută pe adolescenţi să asimileze mai uşor vitamina B6, care are un rol important în metabolismul aminoacizilor.

În cazul persoanelor care se confruntă cu criza de la 40 de ani, orezul este eficient în tratarea disfuncţiilor sexuale, favorizând fluxul sanguin către zona genitală. Iar după vârsta de 60 de ani, orezul protejează inima şi creierul, crescând speranţa de viaţă. Acum sunt indicate în special „ceaiurile" de orez cu mere şi cu lămâie.

Orezul conţine vitamina B9 (acid folic), esenţială în producerea globulelor roşii.

Orezul este un aliment sănătos, atât timp cât este nedecorticat.Trebuie ştiut că în coaja orezului se găsesc uleiuri esenţiale (două fosfolipide şi un sterol), importante pentru hrănirea şi pentru repararea membranei celulare. Orezul nedecorticat poate fi găsit în magazinele specializate în vânzarea produselor naturale sau bio.

Orezul decorticat aduce însă în alimentaţia noastră hidraţi de carbon din belşug! De aceea, persoanele cu diabet, dar şi cele supraponderale trebuie să ţină seama de acest lucru şi să consume orezul cu precauţie, acesta având indicele glicemic 50. Persoanele care ţin o dietă pentru scăderea în greutate ar trebui să evite consumul orezului decorticat. Pentru a evita acumularea kilogramelor, este recomandat consumul a cel mult 100 g de orez fiert pe zi şi numai în combinaţie cu legume (roşii, castraveţi, dovlecei, ardei, vinete şi varză).

Ghid de nutriţie:

Usturoiul combate virozele

Cel mai sănătos şi mai gustos usturoi este cel românesc, ne asigură specialistul nostru. Mai ales în acest sezon, ar trebui să mâncăm câţiva căţei de usturoi zilnic, pentru că stimulează imunitatea şi previn afecţiunile respiratorii.

Scade colesterolul

Bogat în potasiu, zinc, seleniu, vitamine din grupul B şi în vitaminele C şi E, usturoiul este un adevărat medicament. El scade tensiunea arterială, nivelul colesterolului „rău", calmează durerile reumatismale şi reechilibrează flora intestinală. Alicina, compusul sulfurat care îi dă mirosul, are efect antibiotic. Câţiva căţei de usturoi pe zi grăbesc vindecarea în caz de viroze şi de bronşite, datorită proprietăţilor antiinflamatoare, expectorante şi imunostimulatoare.

Crud, este cel mai bun

Cel mai bine ar fi să consumăm usturoiul crud sau preparat sub formă de mujdei, dar fără ulei sau maioneză. Adăugat în mâncare, el îşi pierde majoritatea proprietăţilor nutritive. Cel mult, poate fi înăbuşit cinci minute.
Admin
Admin
Administrator
Administrator

Mesaje : 406
Puncte : 6006
Reputatie : 2
Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : Bucuresti, Romania

https://surorilemusulmane.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum