Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» salam alikum
Mar Aug 30, 2011 3:39 pm Scris de yasemin

» Al Salamu` Alaykum w Rahmatullah w Baraktuhu !
Mar Aug 30, 2011 2:17 pm Scris de yasemin

» Ce este Hijabul ?
Joi Aug 25, 2011 10:31 am Scris de Nana

» Bine ati venit pe Forumul Femeilor !
Joi Aug 25, 2011 10:24 am Scris de Nana

» Moscheile din Romania
Dum Iul 03, 2011 6:43 pm Scris de Vizitator

» Salam Aleykum
Dum Iul 03, 2011 6:19 pm Scris de Vizitator

» Salam Aleykum
Dum Iul 03, 2011 3:49 pm Scris de NAYLA

» Nora si Soacra
Lun Mai 30, 2011 9:06 pm Scris de Admin

» Educatia copiilor in Islam
Lun Mai 30, 2011 8:25 pm Scris de Selma

Ianuarie 2019
LunMarMierJoiVinSamDum
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Calendar Calendar

Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Admin
 
Selma
 
Aliye Alexia
 
NAYLA
 
yasemin
 

Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa Descopera Islamul pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Surorile Musulmane Forumul Femeilor Convertite la Islam pe site-ul dvs. de bookmarking social

Cine este conectat?
In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]


Recordul de utilizatori conectati a fost de 7, Lun Iun 27, 2011 11:22 am
islamic clock
calendar islamic

Viata Profetului Muhammad (Allah fie multumit de el!)

In jos

Viata Profetului Muhammad (Allah fie multumit de el!)

Mesaj  Admin la data de Dum Mai 08, 2011 4:31 pm

În limba araba numele Muhammad înseamnă "cel demn de laudă".

i-a fost trimis intregii omeniri ca ultim profet. A fost un exemplu viu al moralitatii sublime a ultimei revelatii a lui Allah. A fost prieten al lui Allah si a inspirat umanitatea prin apropierea sa de El. A fost reprezentatul Sau, nobil in fata Sa si un prieten al tuturor credinciosilor.

Si-a insarcinat ultimul Sau profet, Muhammad (salla Allahu alayhi wa salam!) cu o responsabilitate cu greutate. Prin credinta puternica in Allah, profetul Muhammad (salla Allahu alayhi wa salam) si-a indeplinit responsabilitatea in cel mai bun mod posibil, chemand omenirea la calea lui Allah si la Islam si a iluminat drumul pentru toti credinciosii.

"Muhammed nu este tata nici unuia dintre barbatii vostri, ci el este Trimisul lui Allah si incheietorul profetilor, si Allah este Atoatestiutor." surat Al Ahzab

Profetul (salla Allahu alayhi wa salam!) era un truditor neobosit pe calea Sa. Aceasta -----streaza ca intotdeauna a infatisat o moralitate placuta, neindepartandu-se niciodata de pe drumul lui Allah.

„Cel mai bun dreptcredincios in credinta este cel ce are cel mai bun comportament.”

Una dintre cele mai importante trasaturi, frecvent amintite referitoare la Profet (salla Allahu alayhi wa salam) in Qur’an, este ca el a facut numai ceea ce Allah i-a revelat si i-a cerut, fara a-si face griji de ce ar putea crede ceilalti. Figuri importante si membri ai altor religii in acea vreme, au vrut sa-i impuna reguli care sa le fie lor de folos. Desi acesti oameni erau numerosi si puternici, Profetul (salla Allahu alayhi wa salam) era minutios in a se tine de poruncile lui Allah si de Qur’an.

Iar, tie, [Muhammed], ti-am trimis Cartea cu Adevarul, intarind Scriptura de dinaintea ei si intrecand-o pe ea. Deci fa judecata intre ei dupa ceea ce ti-a trimis Allah si nu urma poftelor lor, [indepartandu-te] de la Adevarul ce ti-a venit! Fiecaruia dintre voi Noi i-am dat o lege si o randuiala. Daca ar fi voit Allah, v-ar fi facut o singura comunitate, dar El voieste sa va incerce in ceea ce v-a dat. Deci, intreceti-va in plinirea de fapte bune, caci la Allah este intoarcerea voastra, a tuturor, si El va va instiinta despre cele asupra carora ati avut pareri deosebite!/ Asadar, fa judecata intre ei dupa ceea ce ti-a trimis Allah si nu urma poftele lor si fii cu bagare de seama, sa nu te ispiteasca pentru a te indeparta de ceva din ceea ce ti-a trimis Allah! Iar daca ei intorc spatele, [refuzand hotararea revelata], atunci sa stii ca Allah voieste sa-i pedepseasca pentru o parte din pacatele lor. Si multi dintre oameni sunt nelegiuiti!”(Surat al-Ma’ida )

Profetul (salla Allahu alayhi wa salam!) le-a spus oamenilor in mod repetat si hotarat sa nu faca altceva decat ceea ce Allah i-a revelat.

Alaturi de determinarea si statornicia in calea lui Allah, Profetul (salla Allahu alayhi wa salam) le-a spus oamenilor despre adevarata religie in cel mai bun si mai placut mod.
Profetul (salla Allahu alayhi wa salam) nu a facut niciodata concesii fata de dorintele oamenilor. A dus Qur`an-ul umanitatii fara nici o alterare in ceea ce Allah a revelat, neluand interesele nimanui la socoteala si a facut acestea atat de simplu, teamandu-se de Allah.

„Si sa stiti ca Trimisul lui Allah este printre voi. Daca el v-ar da ascultarea voua in multe lucruri, ati cadea voi in pacat, insa Allah v-a facut pe voi sa iubiti credinta si a impodobit-o cu inimile voastre si v-a facut pe voi sa urati necredinta, ticalosia si nesupunearea. Acestia sunt cei care urmeaza calea cea dreapta.”
(Surat Al-Hujurat)

sunt revelate in Qur`an, stau marturie a resemnarii sale si a supunerii fata de Allah. Spre exemplu, cuvintele Profetului (salla Allahu alayhi wa salam) atunci cand el si prietenul sau se ascundeau intr-o pestera dupa parasirea Meccai, sunt unul dintre cele mai bune exemple ale supunerii sale.

„Daca voi nu-i veniti in ajutor, [sa stiti ca] l-a ajutat Allah [mai inainte], cand cei care nu credeau l-au alungat, ca unul dintre cei doi. Cand ei doi se aflau in pestera si cand el i-a zis insotitorului sau: „Nu fi mahnit, caci Allah este cu noi!” si a pogorat Allah linistea Sa asupra lui si i-a venit in ajutor cu osteni pe care voi nu i-ati vazut si a facut cuvantul celor care nu credeau [sa coboare] jos, in timp ce cuvantul lui Allah [s-a inaltat] cel mai sus. Iar Allah este Puternic [si] Intelept [`Aziz, Hakim].
(Surat At-Tawba)

Oricare ar fi fost situatia, Profetul (salla Allahu alayhi wa salam) i s-a supus intotdeauna lui Allah, stiind ca exista frumusete si bunatate in tot ceea ce El a creat. Aceste cuvinte ale Profetului (salla Allahu alayhi wa salam) catre oamenii sai, dupa cum sunt relatate in Qur’an.

Profetul (salla Allahu alayhi wa salam!), prin supunerea sa fata de Allah, a fost un exemplu pentru toti Musulmanii, si a avertizat ca oamenii nu vor avea niciodata puterea de a schimba tot ceea ce a venit de la Allah.

cand ceri ceva nu-l cere decat de la Allah, iar de cauti ajutor, cere-l de la Allah. Ia aminte ca de ar fi fost sa se uneasca oamenii sa-ti faca un lucru bun nu te-ar putea ajuta decat in ceea ce Allah ti-a oranduit, iar de ar fi sa se uneasca sa-ti faca un rau, nu te-ar putea rani decat in ceea ce Allah ti-a oranduit. Calemurile au fost culcate, iar paginile s-au uscat.”
(Tirmidhi Hadith)


Allah sa ne aiba in paza !Profetul Muhammad ibn Abdallah s-a născut la Mecca in jurul anului 570. Tatăl sau moare cu puțin timp înainte de nașterea sa, iar mama sa când el avea doar 6 ani. Este crescut de unchiul sau Abu Talib de la vârsta de 8 ani. La 12 ani călătorește în Siria, unde un călugăr creștin recunoaște semnele tainice pe umărul lui Mohamed care îi vestesc vocatia de prooroc. Se căsătorește cu prima lui nevastă, Khadija la vârsta de 25 de ani (ea avea 40); soția sa a avut un rol considerabil în viața Profetului: ea l-a încurajat mult în încercările sale religioase. Casătoria avea să fie fericită; Mahomed, care după moartea Khadijei avea să aibă încă nouă neveste, nu și-a luat altă soție cât timp Khadija a fost în viață. Datorită caracterului său integru este ales ca membru într-o organizație numită Alianța pentru Caritate. Este pentru un timp caravanier, având posibilitatea sa călătorească mult. Era cunoscut de toți ca fiind o persoană foarte corectă și cu un suflet foarte bun.

La 40 de ani, Mahomed are o revelație descrisă în felul următor: pe când dormea în peștera în care își petrecea recluziunea lui anuală, îngerul Gabriel a venit la el, ținând o carte deschisă în mâini și i-a poruncit "Rostește acestea!". Cum Mahomed refuza să citească din carte, Îngerul i-a apăsat "cartea pe nări și pe buze", aproape sufocându-l. Când, a patra oară îngerul i-a spus: "Rostește!", Mahomed l-a întrebat "Ce trebuie să rostesc?". Îngerul i-a răspuns atunci: "Rostește (adică: predică!) în numele Domnului care te-a făcut! Care a făcut omul dintr-un cheag de sânge. Propăvăduiește, căci Domnul tău este cel mai darnic, el l-a luminat pe om cu ajutorul penei de scris și l-a învațat pe om ceea ce nu știa"(90: 1-5) Mahomed a început să citească cu voce tare și îngerul s-a depărtat de dânsul. "Apoi m-am trezit și eram ca și cum cineva ar fi scris în inima mea". Autenticitatea acestor experiențe pare neîndoielnică. "Dictarea" Coranului a fost deseori însoțită de convulsii puternice, de accese de febră sau de răcirea trupului.

Muhammad începe sa predice, întâi în familie și printre cunoștințe, apoi publicului larg. La început el este ignorat de majoritatea oamenilor, iar mai apoi ridiculizat. Totuși, el reușeste să atragă din ce în ce mai mulți oameni la noua sa religie. Cu fiecare an care trecea, noi capitole erau revelate din Coran. Pe măsură ce numărul celor ce îl urmau creștea, Muhammad devine o amenințare la adresa conducătorilor societații sale și este persecutat, alături de cei care îl urmau. Un timp s-a bucurat de protecția unchiului sau Abu Talib, dar după moartea acestuia Muhammad este nevoit să își părăsească orașul natal și să meargă cu un grup de musulmani devotați în orașul Yatrib în 622, unde fusese invitat de două triburi rivale, care acceptaseră să-l recunoască drept conducător spiritual și se așteptau ca el să le arbitreze disputele. Acest eveniment se numește Hejira și marchează începutul anului Islamic. Hejira înseamnă în arabă "emigrare". Numele orașului este schimbat în Medina ('Orașul' (în arabă), ca prescurtare de la numele complet de 'Orașul Profetului' (al Madinat al-Nabi)) [1]

Muhammad devine conducătorul orașului și în scurt timp Medina devine capitala primului stat islamic. Acest stat este imediat atacat de vecinii mai puternici din Mecca, însă Muhammad reușește să câștige câteva bătălii importante Badr si Uhud, asigurând securitatea statului său. Acesta continuă să se extindă și în cele din urmă Muhammad cucerește Mecca fără vărsare de sânge in 630. În tot acest timp, versete din Coran continuă să îi fie revelate, acestea fiind o parte așternute în scris, iar o alta memorate de către companionii Profetului.

Muhammad a murit la 63 de ani, in 632. La moartea sa, în peninsula arabică exista un factor de coeziune ce pentru prima dată în istorie, va duce, în deceniile și secolele următoare.

Biografiile lui Muhammad care toate sunt produse de istoria oficială islamică, sunt 'istorii sfinte'.

Se poate spune că Mohammed a fost un om al timpului și locului în care s-a născut (de aceea biografia lui șochează atât de mult persoanele trăitoare în secolul 21 și care nu sunt educate în morala islamică).

Dumnezeu l-a trimis pe Mohammed ( Allah să-l binecuvînteze şi să-l miluiască ) ca îndurare pentru Univers. Îndurare destinată tuturor oamenilor.

În decursul istoriei, mulţi cugetători intelectuali nemusulmani au fost fascinaţi de personalitatea şi biografia profetului Mohammed.1.Khadija a fost prima sotie a profetului Muhammed.Pana la moartea ei, la 25 ani dupa casatorie, el nu s-a casatorit cu alta femeie.

Khadija era vaduva cand l-a cunoscut pe profet, si era mai in varsta decat acesta; ea avea 40 ani in momentul casatoriei, iar profetul 25 ani. Ea era o doamna nobila, bine facuta, bogata.
Impreuna au avut 6 copii-doi baieti si patru fete.Toti fii au murit inainte de profetie, iar fiicele au trait in islam, migrand mai tarziu in Madinah.

Khadija a fost prima musulmanca si a fost langa profet tot timpul.In momentele de incercari si dificultate, Profetul venea la ea sa o consulte, iar ea il alina si il incuraja.Ea a constituit sursa lui de incurajare si confort.

Khadija era o femeie devotata sotului ei, avea grija de copii si de afacerile familiei ( din acest exemplu, eu inteleag ca femeia in islam nu are rolul doar de o femeie casnica, ca o femeie in islam este considerata inteligenta si capabila sa se ocupe si de afaceri, si ca poate ocupa o pozitie importanta in societate ).

Khadija a murit pe 10 Ramadan in al zecelea an al profeti, la varsta de 65 ani.Moartea ei a fost o mare pierdere pentru Muhammed.El a spus: "Nu pot indura scena.Cred ca Allah a pastrat mult bine in ea."El a iubit-o atat de mult incat dupa moartea ei obisnuia sa-si aminteasca adesea de ea.
Dupa moartea ei, profetul a ramas necasatorit pentru 4-5 ani.

2. Sauda Bint Zam'a. El s-a căsătorit cu ea în Şauual, anul zece al Profeţiei, la câteva zile după moartea Khadijei. înainte de aceasta ea a fost măritată cu un văr patern de-al ei, As-Sakran bin 'Amr, mort şi el înaintea căsătoriei acesteia cu Profetul.

3. 'A'işa Bint Abu Bakr. S-a însurat cu ea în al unsprezecelea an al Profeţiei, Ia un an după căsătoria iui cu Sauda şi cu doi ani şi cinci luni înainte de migrare. Când s-a însurat cu ea, 'A'işa avea şase ani. Oricum, el nu şi-a consumat căsătoria cu ea până în Şauual, la şapte luni după emigrarea la Medina, când ea avea nouă ani. A'işa a fost singura fecioră cu care s-a căsătorit şi cea mai dragă fiinţă dintre toate pentru el. De asemenea, a fost şi cea mai instruită femeie în jurisprudenţă.

4. Hafsa Bînt 'Omar bin Al-Khattab. Fostul ei soţ era Khunais bin Huzafa As-Sahmi în perioada dintre bătăliile Badr şi Uhud. Mesagerul Iui Aliah s-a însurat cu ea în anul 3 d.H.

5. Zeinab Bint Khuzaîma. Era din neamul Hilal bin 'Amir bin Sa'sa'a. Era poreclită "Umm Al-Masakin" datorită bunătăţii şi grijii faţă de săraci. A fost soţia lui 'Abdullah bin Jahş, care a fost martirizat la Uhud şi s-a măritat cu Profetul în anul 4 d.H., dar a murit la două-trei luni după căsătoria cu Mesagerul lui Aliah.

6. Umm Salama Hind Bint Abu Omaiia. Ea fusese soţia lui Abu Salama, care a murit în Jumada AI-Akhir, în anul 4 d.H. Mesagerul lui Aliah s-a însurat cu ea în luna Şauual a aceluiaşi an.

7. Zeinab bint Jahş bin Riiab. Era din neamul Asad bin Khuzaima şi era verişoara Profetului. Era soţia lui Zaid bin Haritsa, care pe atunci era considerat fiul adoptiv al Profetului. Oricum, Zaid a divorţat de ea, iar Aliah a trimis nişte versete coranice în această privinţă:
"...Apoi, când Zaid a întrerupt orice legătură cu ea, Noi Ţi-am dat-o ţie să-ţi fie soaţă,..." (33:37}
în legătură cu ea, Allah a trimis nişte versete din "Capitolul Al-Ahzab", care discutau în amănunt problema adoptării copiilor, însă vom detalia mai târziu această problemă. Mesagerul lui Allah s-a însurat cu ea în Zul-qi'de, în anul 5 d.H.

8. Juuairiia Bint Al-Harith. AI-Harith era căpetenia neamului Al-Mustaliq din tribul Khuza'a. Juuairiia era printre prizonierii pe care i-au luat musulmanii de la neamul Mustaliq. Ea a fost dată lui Thabit bin Qais bin Şammas. El a făcut cu ea un legământ să o elibereze la un moment dat. Mesagerul lui Allah - Allah să-l binecuvânteze şi sâ-l miluiască! -a realizat legământul şi s-a însurat cu ea în Şa'ban, anul 6 d.H.

9. Umm Habiba Ramla. Este fiica lui Abu Sufian. A fost căsătorită cu 'Ubaidulla şi a migrat cu el în Abisinia (Etiopia}. Când 'Ubaidulla a renunţat la islam şi a devenit creştin, ea s-a menţinut în religia ei şi a refuzat să se convertească. 'Ubaidulla a murit în Abisinia. Mesagerul lui Allah - Allah să-l binecuvânteze şi să-l miluiască! - l-a trimis pe 'Amr bin Omaiia Ad-Damiri cu o scrisoare la regele Negus, cerându-i mâna lui Umm Habiba. Aceasta se întâmpla în luna Muharram, în anul 7 d.H. Negus a consimţit şi a trimis-o Profetului - Allah să-l binecuvânteze şi să-l miluiască!, însoţită de Şarhabil bin Hasna.

10. Safiia Bint Huiai bin Akhtab. Din neamul lui Israel, ea s-a numărat printre cei prinşi şi ţinuţi ca sclavi în bătălia de la Khaibar. Mesagerul lui Allah - Allah să-l binecuvânteze şi să-l miluiască! - a luat-o pentru el însuşi. A eliberat-o şi s-a însurat cu ea după acea victorie, în anul 7d.H.

11. Maimuna Bint Al-Harith. Fiica lui Al-Harith şi sora lui Umm Al-Fadl Lubaba bint Al-Harith. Profetul - Allah sa-l binecuvânteze şi să-l miluiască! - s-a căsătorit cu ea după micul pelerinaj de recuperare. Aceasta se întâmpla în Zul-qi'de, anul 7 d.H.
Acestea sunt cele unsprezece femei cu care s-a căsătorit Mesagerul lui Allah - Allah să-l binecuvânteze şi să-l miluiască! - şi cu care şi-a consumat căsătoria. Cele două soţii cu care nu şi-a consumat căsătoria au fost: una din neamul Kilab şi cealaltă din neamul Kindah, care se numea Al-Jauniia.

In afară de acestea, el a avut două roabe. Prima era Maria, copta (o egipteană creştină), un dar de la AI-Muqauqis, regele Egiptului. Ea a dat naştere fiului lui fbrahim, care a murit, copil fiind, în Medina, pe 28 sau 29 Şauual, în anul 10 d.H., adică 27 ianuarie 632 e.n.. A doua a fost Raihana bint Zaid An-Nadriia sau Quraziia, o prizonieră din neamul Quraiza. Unii spun că ea era una dintre soţiile lui. Totuşi, Ibn Al-Qaiiim acordă mai mult credit primei versiuni. Abu 'Ubaida a amintit de încă două roabe, Jamila, o prizonieră, şi cealaltă, o sclavă dăruită lui de către Zeinab bint Jahş.'11
Oricine meditează la viaţa Mesagerului lui Allah - îşi dă seama că Profetul, petrecându-şi primii treizeci de ani alături de Khadija şi apoi de Sauda, nu s-ar fi putut căsători după vârsta de patruzeci de ani cu un număr aşa de mare de femei doar pentru a-şi satisface o simplă dorinţă carnală, ci a fost motivat de un ţel mult mai nobil.
Tendinţa Mesagerului lui Allah - de a stabili o legătură prin căsătorie atât cu Abu Bakr, cât şi cu 'Omar, prin căsătoria lui cu 'A'işa şi Hafsa, precum şi prin căsătoria fiicei sale, Fatima, cu 'Aii bin Abu Talib şi a celorlalte două fiice ale lui, Ruqaiia şi Umm Kulthum cu 'Uthman, arată limpede că ţinta lui era întărirea legăturii dintre cei patru oameni ale căror sacrificii şi realizări importante pentru cauza islamului sunt bine cunoscute.
avatar
Admin
Administrator
Administrator

Mesaje : 406
Puncte : 4066
Reputatie : 2
Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : Bucuresti, Romania

Vezi profilul utilizatorului http://surorilemusulmane.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum